Сблъсък между футболните съдии в Благоевград прекъсна хегемонията на „старците“, елитен рефер вкарва два, пропуска 20

Сборните формации на младите и старите рефери в съдийската гилдия в Благоевград премериха сили на футболния терен в ежегодния сблъсък, който дава храна на шеги и закачки в продължение на 12 месеца, до следващия двубой. Прохождащите в професията арбитри прекъснаха хегемонията на „старците“, нанасяйки им болезнено поражение с 8:6 след обрат, когато въздухът на по-рано родените свърши с напредване на времето.

„Насадиха ни на голямото игрище и акумулаторите ни гръмнаха, но във футбола има и случайности“, оправда загубата доайенът Ивайло Ганчев. „Нека сега колегите се порадват, защото още дълго време занапред само ще си мечтаят пак да ни бият“, закани се той. На него селекционерът Драган Стойков-Пикси повери вратарския пост, но храбрите му изяви в рамката не бяха достатъчни. Не стигна поне за равенството и дузпата, която стражът реализира. Решението на главния съдия Александър Андонов да посочи бялата точка предизвика бурната реакция на потърпевшия отбор и съмненията, че се опитва да добута двубоя до миролюбив хикс. Решаващи се оказаха пропуските на лайсмена в елитната ранглиста Костадин Тановчев, който се отчете с два гола. „Вкара 2, но изпусна 20“, тюхкаха се в лагера на победените. Мрежата на младоците поразиха и Благой Манов, Илиян Пашов и Стефан Николов. За победителите с хеттрик блесна Васил Тулевски, две попадения добави Борислав Ганчев, а по веднъж се разписаха Йордан Гошев, Петър Манов и Божидар Василев. Веднага след последния съдийски сигнал напрежението стихна с почерпката от рожденика Марио Гръчки. На следващия ден участниците окончателно се помириха на маса при стриктно спазване на епидемичните мерки.

СТАРИ СЪДИИ: Ивайло Ганчев, Атанас Шопов, Васил Мурджов, Кирил Манов, Благой Манов, Георги Стоянов, Костадин Тановчев, Илиян Пашов, Стефан Николов, Тодор Лулейски. Треньор: Драган Стойков-Пикси.

МЛАДИ СЪДИИ: Марио Гръчки, Иван Донев, Марио Донев, Божидар Василев, Васил Тулевски, Йордан Гошев, Наско Станоев, Борислав Ганчев, Борислав Цветков, Петър Манов. Треньор: Иван Донев.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *