Сбогуваме се с Виолета Гиндева на 30 април

Поклонението пред паметта на голямата актриса Виолета Гиндева ще бъде на 30 април (вторник) от 11 часа във фоайето на Народния театър, съобщава “24 часа” след разговор с директора на трупата Мариус Донкин. “С огромна мъка ви съобщаваме, че днес след кратко боледуване ни напусна прекрасната актриса от трупата на Народния театър ВИОЛЕТА ГИНДЕВА… Нямаме думи, за да изразим обичта и преклонението си към нея, и тъгата от загубата… Светъл път! Обичаме те завинаги и благодарим!”, пише в сайта на Народния театър. Донкин беше човекът, който върна актрисата на първата сцена след дългото й оттегляне от светлините на прожекторите. Напоследък тя се оплаквала от проблеми със сърцето. Последно имаше роля в пиесата на Горки “Чудаци”.

Точно на едно от тези представления й прилошава, но спектакълът не се отлага – макар също да има здравословни проблеми, на сцената спешно излиза титулярката Добринка Станчева. После получава болки в стомаха и се налага спешното й приемане в болница.

Виолета Гиндева издъхна точно на именния си ден – Цветница, на 21 април. “Милата, милата Виолета”, промълви с тъга Стефан Данаилов, в когото бяха партньори в култовата лента “Черните ангели”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *