СБЪДНАТА МЕЧТА! Незрящите съпрузи, ЮЗУ възпитаниците Нурел и Феим, станаха родители на прекрасен син, малкият Денис изплака в ръцете на болничния директор д-р Митев

Незрящите ЮЗУ възпитаници – 28-годишната Нурел Халим и любимият й Феим, който е студент по право, станаха родители на прекрасно момченце, което ще носи името Денис. Нурел и съпругът й показаха, че в живота няма невъзможни неща и любовта побеждава всички трудности. Новороденото изплака в АГО на благоевградската болница, в ръцете на директора д-р Огнян Митев и д-р Орцева. „Малкият Денис е с тегло 2,850 кг, той е доносен и в добро здраве”, каза началникът на неонатология д-р Райна Калпазанова.

Щастливото събитие развълнува не само родителите, но и болничния персонал. Таткото Феим с огромен трепет прегърна сина си, докато съпругата му Нурел се възстановява под активните грижи на специалистите.

За историята на Нурел и нейния съпруг в. „Струма“ разказа преди 2 години. Нурел е от Разград, тя е с вродена глаукома и никога не е виждала. Средното си образование завършва в Езикова гимназия в Шумен с профил английски и руски език, и идва в Благоевград, за да е по-далеч от майка си, която я тормозела. През март 2014 г. Нурел се дипломира в ЮЗУ с успех 5.63, специалност „Приложна лингвистика с професионална квалификация преводач от и на английски и руски език”. Записва и магистратура по журналистика.

Подобна е и съдбата на любимия й мъж Феим. Той е от варненско село, а двамата с Нурел се запознават в училището за слепи. След като тя пристига в Благоевград, влюбеният младеж я последвал и сега е студент по право в ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград. Към ученето се отнася не по-малко сериозно от любимата си.

Светлият лъч в живота им – малкият Денис, е тяхната сбъдната мечта да имат семейство и да му осигурят едно щастливо детство. Двамата винаги са се борили сами с трудностите в живота си и вярват, че с много постоянство и упоритост се постигат желаните неща.

СЛАВА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *