HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

СБЪДНАТА МЕЧТА! 18-г. разложанка, претендентка за „Мис Волейбол“, спечели пълна спортна стипендия за колеж в Аризона

18-годишната разложанка Ани Боздева спечели пълна спортна стипендия за един от престижните колежи в американския щат Аризона, където ще продължи да практикува любимата си игра – волейбола. Младата дама е една от големите надежди на страната ни от двете страни на мрежата и е постоянна величина в девическия национален тим до 19 г. и в женския отбор на „Марица“, с който вдигна титлата на държавен първенец и дебютира в Шампионската лига. По нейно желание в първата година на следването си отвъд Океана ще премине през общообразователни курсове, необходими за всички специалности, след което ще избере на коя точно да се спре. Посрещачката не крие, че една от детските й мечти е била именно да замине да учи в Америка и да тренира там. За подаването на молбите до различни университети са й помогнали близки и треньори.

Бащата на Ани – Кирил Боздев, е бивш волейболист на местния „Пирин“ и по негово настояване дъщеря му се записва в детско-юношеската школа на клуба от родния град. На един от националните турнири за деца хваща окото на специалисти от Пловдив, които я канят да се премести в града под тепетата и с благословията на родителите си още на 13 г. се отделя от семейството си. За решението надделява фактът, че в родния й град не развиват женски волейбол. Нейният приятел също е волейболист в Стара Загора.

Ангажиментите на Ани в Спортното училище и на игралното поле не й позволяват да отскача често до Разлог, затова роднините й я посещават в Пловдив. С голямо съжаление се разделя с другата си голяма страст – ските, заради риска от контузии. През 2016 г. стигна до финала на претендентките за титлата „Мис Волейбол“, като от приза я разделиха няколко гласа.

Ани Боздева е третата волейболистка от планинското градче, която ще учи и играе в САЩ. От няколко години в университета „Джордж Мейсън“ във Вирджиния следва Радослав Попов, който с капитанската лента миналата пролет изведе отбора си до първа титла в колежанското първенство след 28-годишно прекъсване. От миналото лято в университета в Хавай студент е Радослав Парапунов, който е и звездата на тамошния волейболен тим.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *