Сватба като в Средновековието се превърна в събитието на седмицата в Кюстендил

Сватбата на Юлия Тенинчева с актьора Георги Георгиев се превърна в едно от най-коментираните събития в Кюстендил. Причината бе, че церемонията представляваше препратка към Средновековието.Георги дава обет според древен европейски ритуал /

Двамата бяха режисирали до най-малката подробност детайлите на празненството в района на крепостта в лесопарк Хисарлъка. Там прозвучаха елементи от средновековна музика, историческа фехтовка с мечове и стрелба с лък.


Инструктори от клуб по исторически европейски бойни изкуства

Юлия Тенинчева е позната в града с известните си арт увлечения. Младата дама сега е IT специалист, а още като ученичка е работила като репортер и оператор в местната кабелна телевизия. Съпругът й Георги пък е на сцената на кукления театър „Мале-Мале”. Завършил е НАТФИЗ.

За здравето на младоженците гостите отпиха глътка медовина, направена по средновековна рецепта. Пред крепостта в Хисарлъка те станаха очевидци и на древен европейски ритуал по заплитане на възел, при който младоженецът направи и своя обет. Преди това на конната база в кюстендилското село Раненци Георги взе своята съпруга на кон. Облеклото пък беше Фентъзи ЛАРП – артистично забавление, в което всеки сам избира своята роля съобразно предварително подготвен сюжет и си подготвя костюм. ЛАРП -ът развива въображението, креативността, способността да виждаш нещата под различни ъгли, да предвиждаш множество различни развития на ситуации и да импровизираш. Черното, зеленото и кафявото са често срещани цветове на ЛАРП, но те не са изобщо задължителни.


Фентъзи ЛАРП облекла

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *