Световен шампион по карате посрещна в първия учебен ден възпитаниците на Спортното училище в Сандански

С демонстрация по карате от световния шампион Димитър Стоянов и бронзовия медалист Кристиян Гаврилов официално бе открита новата учебна година в Спортно училище “П.К. Яворов” в Сандански. Минути преди това свещеник Йордан отслужи водосвет за здраве на ученици, учители и помощен персонал. Директорът на училището Николай Марков откри новата учебна година с думите:
“Вас, петокласници, които за първи път прекрачвате прага на училището, ви призовавам да вярвате на вашите учители и треньори, които ще ви поведат към необятния свят на знанието и спорта – символ на почтеността на българина”.
Кметът Кирил Котев присъства на откриване на новата учебна година и пожела здраве и много успехи в усвояване на знанията и спорта. На старта на новата учебна година присъстваха и зам. кметът Зорица Органджиева и директорът на дирекция “Образование и култура” Людмила Караиванова.
135 ученици ще се обучават през новата учебна 2017/2018 година в Спортното училище от 5 до 12 клас. Добрата новина е, че от завършилия първи випуск на Спортното училище 90 процента са приети за студенти. В училището се преподават 7 вида спорт – футбол, борба, джудо, самбо, карате, плуване и стрелба.
Развълнуваните родители на петокласниците от Сандански, Петрич и Струмяни взеха участие в първата родитело-учителска среща, на която лично присъства и директорът Н. Марков.
ЛИДИЯ МАНЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *