Световният вицешампион по борба от Дупница К. Милов подари трикото си с автограф на кмета М. Чимев, А. Назарян получи икона от градоначалника

Кметът Методи Чимев прие в кабинета си дупничанина  вицесветовен шампион по борба Кирил Милов, придружен от Армен Назарян и треньорът Илиян Георгиев.

Милов подари на кмета трикото, с което се бори на Световното първенство и спечели медал, и сложи автографа си върху него. Чимев искрено се зарадва на подаръка, защото с това трико борецът практически прославя по света и родния си град Дупница.

Голямата надежда на българската борба не забрави и първия си треньор Виктор Бонев, при когото е проходил в този спорт. Благодари му, че е оценил неговите качества и го е подтикнал да тренира.

Кметът Чимев на свой ред подари икона на Св. Иван Рилски на Назарян, а той му върна жеста с книга със снимки за неговите успехи на тепиха, написана на български, арменски и английски език.

Армен Назарян се похвали със синовете си, които вървят по неговият път. Той припомни на кмета, че му е обещал да продължи коледните турнири по борба, които бяха транплин за добри борци към по-елитни отбори.

Кирил Милов с умиление си припомни за първата схватка: „Бях в четвърти клас, когато за първи път се борих на коледния турнир в Дупница. Тогава треньорът Виктор Бонев ми каза: „Не бой се, дай всичко от себе си и ще победиш. Аз го послушах и победих в първата си среща. Тогава бях в 4 клас и от този момент започна подготовката ми за медала, който получих на световното по борба. Можех да се кача на първото място на стълбичката, но направих много грешки. Видях ги след мача и ще ги коригирам. Четири месеца преди световното претърпях контузия и ми сложиха три пирона в единият крак. Последния го свалиха преди състезанието, но продължих да тренирам. В деня преди схватката имах 38 градуса температура, но пак продължих напред“, разказа за перипетиите, през които е минал преди вицешампионската си титла Кирил Милов.

Армен Назарян с шеговит тон добави: „Милов се държа мъжки преди битката на тепиха. Имало е случаи, при които преди да се бие на тепиха, от стрес състезатели получават разстройство или качват температура. И това го има. Докато пътувахме за световното, казах на Кирчо, че ще се докосне до големи имена на тепиха, а той ме прекъсна и ми каза: „Няма да се докосвам, а ще ги победя”. Имаше хъс за победа. Това е първото му състезание в чужбина при мъжете“, разказа Назарян.

Първият треньор на Милов – Виктор Бонев, заяви пред репортер на „Струма“, след като разбра, че възпитаникът му е бил приет от кмета: „Кирчо започна да тренира при мен. От началото много не му се влизаше в залата, предпочиташе да си играе навън. Още тогава усетих, че от него ще стане добър борец от висока класа, и му го повтарях непрекъснато. Така и стана. Гордея се с него. Аз го закарах с моя автомобил до Спортното училище на „Левски“ в София. Оттам тръгна и стана голям“, каза Бонев.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *