Световният топмодел Жана Татарска с вълнуващ разказ за пътя си от родния Благоевград до модните върхове в Париж, Ню Йорк, Милано, Токио…

Лицето й украсява кориците на списания като „Ел“, „Мари Клер“ и „Мадам Фигаро“. Тя работи за марки като Лореал, Ив Роше и Макс Мара, дефилира в колекциите на Пако Рабан, Исей Миякé и Живанши.

Божана Татарска е герой в премиерния епизод на новата документална поредица на журналиста Георги Тошев „Децата на Другата България“, която тръгва в ефира на bTV тази събота, 26 септември, от 12,30 часа.

Божана е първата българска красавица, която прави пробив в световните списания за мода. Тя е родена в Благоевград и на 18 години пристига в Париж, за да работи като фотомодел. Успехът я връхлита изненадващо.

Ежедневието й се завърта в шеметна въртележка между центровете на модата Милано, Токио, Ню Йорк, Мадрид.

Две десетилетия по-късно Божана Татарска е вече е от другата страна на обектива. Сега работи като моден фотограф, а снимките й се публикуват в престижни списания като „Вог”, „Ел”, „Харпърс базар” и много други.

„В нейните фотографии се чете смелост и чувствителност, а присъщият на самата нея финес се отпечатва и в изображенията, които създава. Божана е смел човек, умна и талантлива българка, която продължава да се вълнува от всичко, което се случва в страната ни“, споделя журналистът.

Днес Божана живее в Париж, но продължава много да пътува по работа както преди, докато е била фотомодел. Операторът Иво Стайнов снима Божанова в Ню Йорк, където тя вече е от другата страна на обектива.

Независимо, че познава и харесва Ню Йорк, сърцето на Божана принадлежи на Париж. Георги Тошев и операторът Иван Китанов прекарват един ден с красивата българка в „нейния Париж“, където е домът й, където живее със съпруга си и малката си дъщеря, където работи. Заедно с режисьора Ема Константинова екипът ни показва как живее Божана днес и как България присъства в живота й.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *