HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Световни шампиони напускат „Спартак“, правят си собствени клубове по благоевградски образец

Световните шампиони Красимир Костадинов и Сашо Андреев напускат „Спартак“ /Бл/ и правят собствени клубове в родния си град Тутракан. Двамата златни медалисти от първенството на планетата в Благоевград през 2016 г. са решили да тръгнат по свой път и ще се опитат да го направят още в първото състезание от календара на българската федерация за годината. С. Андреев призна, че излиза с екипа на „Надмощие“ /Тут/ на ХХІ държавен шампионат в Ямбол през уикенда, а Кр. Костадинов не бе открит за коментар, но е сигурно, че канадците в Тутракан се разделят по подобие на колегите си в областния център на Пиринска Македония.

„На държавното ще се състезавам за „Надмощие“. Вече не съм в „Спартак“, но това не означава, че не съм бил доволен от пребиваването си там“, заяви планетарният шампион в кат. до 85 кг с дясна ръка С. Андреев.

Същевременно спартаковци, които спечелиха 4 пъти поред отборната титла на България с помощта на тутраканските попълнения, смениха стратегията и заминават предимно с младежи и юноши за Ямбол. 20-членната формация днес сутринта повеждат опитният Радослав Скендеров и неколкократният медалист при ветераните и екскмет на благоевградските села Делвино и Марулево Любен Парашкански, който от няколко години се оттегли от състезателния подиум. За желязната маса няма да се хванат клубният шеф Георги Гайдарджиев и Любомир Миланов, а индивидуално ще се бори третият в кат. до 70 кг от световното в зала „Скаптопара“ Валентин Костадинов, който изненадващо реши да напусне „Спартак“. Ден по-късно потегля групата на „Армспорт“ /Бл/. Председателят и играещ треньор Кирил Богдански буди отбора по-тъмно, защото стартът на изнурителното пътуване /900 км за 30 часа/ е в 6.00 ч. В него са включени асът в тежка категория Пламен Кисов, опитните Благовест Стоев и Георги Димов, Георги Георгиев, Стилян Панчев и Гергана Стоева. В турнира като цяло се очаква отлив на големи имена, тъй като квотите за европейското в Катовице /13-21 май/ и световното в Будапеща /2-9 септември/ няма да се раздават в Ямбол, а на „Белоградчик оупън“ /21-23 април/.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *