Топ теми

Световноизвестният художник Пат Андреа впечатлен от творбите на благоевградския график Александър Тодоров в Салона за изящни изкуства в Лион

Благоевградският график Александър Тодоров, който преди 6 г. емигрира със семейството си във Франция, участва с голям успех в VІ издание на Салона за изящни изкуства на хартия в Лион, който е сред най-реномираните годишни арт събития встраната. Почетният гост на салона, събрал творби на артисти от цяла Франция, 78-г. холандски творец Пат Андреа, с ателие в Париж, лично поздравил българина за работата му, като не скрил, че бил достатъчно впечатлен, че предварително се поинтересувал от него, внимателно разгледал сайта му и изчел всичко, което намерил като информация за творчеството му.

Сашо Тодоров бил обект на сериозен интерес и от страна на агенти и галеристи, които специално отишли да видят работите му и да се срещнат с него, за да го поканят да работят заедно. Организаторите на събитието пък не пропуснали лично да благодарят на благоевградсия график за участието му, като подчертали, че то вдигнало нивото на салона.

След закриване на изложението Сашо си е дал заслужена творческа почивка със семейството – една седмица на планина със съпругата Теодора по време на училищната ваканция на дъщеря им. Любопитно е, че любимият куфар за пътуване на тримата е истински уникат и рекламна визитка на таткото с отпечатъци на негови миниатюри върху единия капак, правен заради участие в изложба в Париж по-рано.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *