Световрачане изпраща четирима от загубилите живота си в тежката катастрофа край Своге

На 28 август с траурен камбанен звън Световрачане ще изпрати четирима от загубилите живота си в тежката катастрофа край Своге.

До края на седмицата на гробищата в селото ще бъдат погребани жертвите на трагедията. 17 души загинаха, след като автобусът, с който са се връщали от еднодневна екскурзия, падна в Искърската дефиле. Сред жертвите е и 13-годишно момче, което заедно с баба си и вуйчо си е пътувало на злополучната екскурзия. След трагедията в 4 болници са настанени ранените. Шестима са приети в Окръжна болница, шестима в Пирогов, двама във ВМА. Шофьорът на автобуса е приет в болница „Царица Йоанна”.

Почти всички загинали са от Световрачене. В понеделник в манастира „Седемте престола“, където последно са били пътуващите в катастрофиралия автобус, бе отслужена панихида. Разходите по погребенията ще бъдат покрити от Община Световрачане. В понеделник в страната бе обявен Ден на национален траур в памет на жертвите. Разследването на тежкия инцидент продължава в три направления – действията на шофьора, на фирмата превозвач и на фирмата – строител на пътя.

Първоначалната информация показва, че нарушения е имало на всички нива, съобщава БГНЕС. За момента единствен обвиняем е шофьорът на автобуса – Григор Григоров. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. Разследващи и жандармерия влязоха и иззеха документация от „Трейс груп”. От там отрекоха да са отговорни за трагедията. Разследването по делото е възложено на Националната следствена служба.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *