Светът скърби за Коби Брайънт

инути след трагичната новина за гибелта на легендарния баскетболист Коби Брайънт, в социалните мрежи заваляха стотици съобщения от редица световни величия, с които те почитат изключителния състезател, който прекара цялата своя кариера в тима на Лос Анджелис Лейкърс.

Брайънт загина след инцидент с личния си хеликоптер, който се разби в Калифорния, като на борда освен той, са били още поне четирима души. Първи новината за гибелта на баскетболиста съобщи TMZ.

„Все още е мога да повярвам“, написа Юсейн Болт, споделяйки видео в своя профил в Twitter.

Актрисата Упи Голдбърг написа: „герой за мнозина, включително и моя внук, изключителен атлет, който винаги бе мил с мен и моето семейство”.

“Ти бе много повече от велик играч, скъпи Кобе Брайънт! Научих много от комуникацията ни. Ще изтрия черновата точно в този момент, тази книга загуби своя смисъл”, сподели световноизвестният писател Паулу Коелю.

От испанския гранд Реал Мадрид също не останаха безразлични към трагичната новина, предава гонг.бг: „Всички в Реал Мадрид за изключително тъжни от смъртта на Коби Брайънт, легенда на баскетбола и световния спорт. Клубът би желал да отправи своите съболезнования на семейството и приятелите му за тяхната загуба, която шокира света на спорта”, написаха от Реал Мадрид на официалния си сайт.

Бразилската звезда Неймар посвети единия от головете си в мача срещу Лил тази вечер на Брайънт. След като реализира нападателят показа „2” и „4” с двете си ръце, съставяйки номера  на Коби – 24.

Шесткратният шампион в NBA Скоти Пипън сподели: „Шокиран съм! Дори не мога да опиша с думи. Това е невероятно тъжен и трагичен ден”.

Легендарният Карим Абдул-Джабар сподели във видео обръщение: Повечето хора ще запомнят Коби като невероятен атлет, който вдъхнови цяло поколение баскетболисти. Аз обаче винаги ще го помня като човек, който бе много повече от един атлет.”

Звездата на Ливърпул Мохамед Салах също почете баскетболиста. От Ливърпул също споделиха снимка в памет на Коби Брайънт.

Предходният президент на САЩ Барак Обама също се изказа по темата: „Кобе беше легенда на паркета и точно беше започнал да прави това, което много обичаше. Да загубим и Джиана е още по-сърцераздирателно за нас като родители с Мишел. Двамата изпращаме любов и молитви до Ванеса и цялото семейство Брайънт в този немислим ден.

Звездата на Детройт Пистънс – Блейк Грифин, също отдаде заслуженото за Коби. „Малко хора могат да бъдат описани като „икони“, а ти беше такъв – Ще липсваш!“

Легендата на Ливърпул Стивън Джерард публикува снимка, заедно с Коби, по време на престоя на полузащитника във футболния Лос Анджелис Галакси, пишейки: „Почивай в мир, Коби!“


loading...




Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *