Свещеник от Сапарева баня падна от 8 метра, докато боядисва камбанарията, настаниха го в „Пирогов” със счупени ръце и спукани прешлени

Свещеник падна от камбанарията на параклис “Св. Богородица” в Сапарева баня и по спешност е транспортиран за „Пирогов” със счупени ръце и спукани прешлени.

Младият свещеник Димитър Филибев се качил да боядисва новата 8-метрова камбанария на параклис “Св. Богородица” край Сапарева баня в понеделник, за да може да е готова за празника на следващия ден – Покров на Пресвета Богородица. Параклисът се посещава от много миряни, местни жители и гости на Сапарева баня. Свещеник Филибев е едър мъж, подхлъзнал се и полетял от 8 метра височина. При падането счупил ръцете си, има и спукани прешлени на гръбначния стълб. Хората, които бил извикал да му помагат, позвънили на тел. 112 и потърсили лекарска помощ. На място пристигнал екип на Спешен център от Сапарева баня. Линейката го е транспортирала до „Пирогов”, където е настанен за лечение.

За случая е уведомена Районна прокуратура – Дупница. Изяснява се при какви обстоятелства е възникнал инцидентът.

Както “Струма” писа, Димитър Филибев беше въдворен за свещеник през месец септември 2016 г. в храма “Св. 40 мъченици” в Сапарева баня. Той работеше в съслужие със свещеник Вергил Андреев, а след неговата кончина го наследи в храма. Преди да облече попското расо, Димитър Филибев е работил като бояджия на автомобили.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *