Свикват извънредна сесия в Сандански след битката на съветниците

Извънредно заседание свиква на 5 септември зам. председателят на Общинския съвет в Сандански Янко Ангелов с 5 точки в дневния ред след масовия бойкот на съветниците, който провали редовното августовско заседание. В публичното пространство все повече се коментира, че заседанието е провалено, заради точката за избор на нов управител на общинското дружество УВЕКС в Сандански.
Групата съветници от РЗС, които не присъстваха в залата, пък събират подписи за провеждане на протестен митинг на 10 септември с искане за отмяна на решението за обединение на болницата в Сандански с тази в Петрич. Те се заканиха в декларация, че няма да присъстват на заседание на ОбС – Сандански, докато не бъде отменено решението за обединение на двете болници. В дневния ред на извънредното заседание първата точка е за отмяна или прегласуване на решението срещу 1 лев наем да бъде дадена цялата спортна база на градския стадион на сдружение СПС с управител Георги Манолев, спряган за човека на Коко Динев.
Второто е за прегласуване на решение за продажба на имот в с. Лиляново. Като важни по степен и значение за свикване на извънредното заседание са предложенията на кмета Кирил Котев за определяне на средищните детски градини за учебната 2017/2018 г. и за гласуване на маломерните паралелки в гимназия “Яне Сандански” и Спортното училище “П. К. Яворов”.
Последната точка е за разкриване на социална услуга “Център за социална рехабилитация и интеграция” в Сандански.
ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *