Refan-728×90-July-2019

Традиционна свинска пача

Необходими продукти:

2 свински крачета

2 свински ушета

парче от свинска глава (може да се замести с долен джолан)

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Свинските крачета измивате много добре и отстранете всички излишни неща. С ушите правите същото – измивате и почиствате всички остатъци с ножче. Слагате ги в тенджера под налягане, ако имате или в обикновена. Добавяте равна супена лъжица сол и 5-7 зърна черен пипер. Наливате студена вода колкото да покрие продуктите 7-8 см. Затваряте съда и варите 2 часа на бавен огън.

Когато продуктите са готови сварени, обезкостете крачетата, главата или джолана. Накълцайте месото и ушите. Прецедете бульона, за да отстраните евентуално остатъци от костите и върнете в бульона накълцаното месо.

Към бульона с месото добавете счукан чесън и разпределете в подходящи купички или съдове.

Оставете да изстине напълно и оставете за няколко часа в хладилник преди сервиране.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *