Свинска пържола с горчица

Необходими продукти:

300 г свинско бонфиле

1 малка глава лук, нарязана на ситно

100 мл бяло вино

100 мл сметана

1 с. л. пълнозърнеста горчица

зехтин или олио за пържене

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се срязва на 2 пържоли, посолява се и се поръсва с черен пипер.

Загряват се 2 с. л. зехтин или олио и месото се запържва за 2 мин. от двете страни. Изважда се и се оставя на топло.

В същата мазнина се слага лукът, разбърква се, докато омекне, и се налива виното. Когато изври наполовина, се слага сметаната и се връщат пържолите. Оставят се на слаб огън за 8 мин. Слага се горчицата и се оставят да къкрят още 3-4 мин.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *