Свински вратни пържоли на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4-8 вратни пържоли (пилешки)картофи, около килограм, според тавата
подправки по изборАз слагам сол, чубрица, кимион млян и на зърна, черен пипер, млян и на зърна, джинджифил-4 с.л.олио
1 ч.ч. бира или вино (топла вода)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В тава нареждам сурови всички пържоли една до друга. Направени с подправките и им наливам бира, вино или топла водичка една чаена чаша. Слагам ги във фурната на силен огън почти до готовност. Добавям към тях и нарязаните на дълги пръчици картофи, предварително объркани с подправките. Отново връщам тавата във фурната и оставям да се задушат и картофите. Ако на пържолките са им необходими около 40 – 50 минути, то за картофите са необходими още половин час. Всичко е според тавата и количеството продукти. Хубаво е да се следи ястието, докато се пече. Сервираме топли!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *