Свински джолан в глинен съд

Необходими продукти:

4 стръка магданоз пресен

2 с.л.масло

1 ч.л.риган

1 с.л.червен пипер

1 ч.л.мащерка

2 бр.дафинов лист

4 с.л.соев сос

2 с.л.водка

1 бр.свински джолан

3 щипка черен пипер млян

1 бр.домати консерва

Начин на приготвяне:

  • Измиваме джолана и го заливаме със студена вода, добавяме и водката. Оставяме да поседи така за 30 минути.
  • После намазваме джолана със соевия сос, 3 скилидки пресован чесън и с всички подправки (черния, белия пипер, риган, червения пипер, мащерката). Оставяме така джолана за 30 минути в тази марината.
  • След това го поставяме в глинения съд и слагаме дафиновия лист (начупен на половина) и поставяме парченца масло по джолана.
  • Наливаме 1 ч.ч. вода в глинения съд, похлупваме и слагаме във фурната на 180 С за час и половина.
  • След това изсипваме доматите (ако трябва ги нарязваме), 2 нарязани скилидки чесън и връщаме джолана във фурната за 30 минути.
  • И след като го изкараме от фурната, поръсваме с нарязан на ситно магданоз.


Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *