Свински пържоли с гъби, сметанов сос и кашкавал в гювеч

Продукти:

4 свински пържоли

1/2 кг гъби

100 г кашкавал

100 г пушено сирене

250 мл. заквасена сметана

2 с.л. соев сос

1 кубче свински бульон

индийско орехче

черен пипер

сол

Рецепта:

Свинските пържоли се начукват и посипват с подправките. Редят се в намаслен глинен гювеч, поръсват се със соев сос, а върху тях се настъргва кашкавал. Заливат се с чаша бульон и се задушават, захлупени на умерена фурна за около 10-15 минути.

Гювечът се вади от фурната и се добавя пушеното сирене на кубчета. Връща се във фурната, но без капак, за да се разтопи сиренето.

През това време на котлона се запържват нарязаните гъби, заливат се с малко бульон, добавя се сметаната и се бърка непрекъснато. Овкусяват се със сол и черен пипер и с тях се заливат свинските пържоли.

Гювечът се захлупва и се допича за още 30 минути.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *