Свински хапки с лук

Необходими продукти

  • 1 кг свинско месо
  • 2-3 глави кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • Сол на вкус
  • Черен пипер

Как се приготвя

  1. Включете котлона и слагайте тигана. На дъното му, капнете малко олио. Докато олиото се сгорещява, обелете и нарежете кромидът, или на едро или на малки парченца, в зависимост от предпочитанията ви.
  2. Нарежете свинското месо на хапки. Обелете двете скилидки чесън и ги нарежете.
  3. Когато олиото се нагрее, сложете кромидът и нарязаното месо в тигана. Добавете чесънът. Разбъркайте и оставете да се пържи за около 40-45 минути, докато месото хване апетитна коричка и кромидът омекне. Накрая, трябва само да овкусите със сол на вкус и черен пипер.
  4. Ако желаете, докато месото е в тигана, може да му добавите и малко червено вино.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *