Свински черен дроб на скара

Необходими продукти:

1 кг свински черен дроб

• 100 мл прясно мляко

• 1/4 ч.л. сода бикарбонат

• 1 с.л. горчица (по желание)

• 2 с.л. лимонов сок

• подправки за барбекю или скара по ваш вкус

• черен пипер

Начин на приготвяне:

Измития дроб го нарязвате на филийки около 1 см дебели. Слагате ги в купа и прибавяте всички останали продукти, разбърквате, покривате съда с капак или фолио и оставяте да престои поне 4 часа в хладилника. След това го сипвате в гевгир да се отцеди соса (соса се изхвърля), връщате в купата и му добавяте 2-3 с.л. олио, разбърквате и печете на скара или грил-тиган, като често го обръщате за да се запази сочен. Соли се след като се махне от скарата.

* По желание към маринатата може да добавите и малко лук.
* Ако имате време може да начукате леко парченцата, като ги слагате в найлонова торбичка за да не пръска по време на начукването.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *