Свински черен дроб с червено вино

Необходим продукти:

600-700 гр свински черен дроб,
3-4 глави кромид лук,
200 мл червено вино, 
1 зелена и 1 червена чушка,
1 с. л. захар, 
1 глава чесън, 
олио, сол, черен пипер и дафинов лист

Начин на приготвяне:

Черният дроб се накисва в подходяща купа с вода и 1-2 лъжички сода за около 2-3 часа. Вече изкиснатият дроб се нарязва на малки кубчета. В дълбок тиган се загрява олио и се слага нарязаният черен дроб. Запържва се около 15 минути. Към него се добавят нарязаните чушки, нарязаният на едро лук, обеленият чесън (ако чесънът е с по-големи скилидки, се срязват на две, ако е дребен се слагат цели) и солта. След като зеленчуците омекнат, се добавя червеното вино, захарта,черния пипер и дафиновия лист. Задушава се още 10 минути, да поизври виното. По желание ястието се сервира с декорация от лимон, лук или чушка. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *