Свинско варено

Необходими съставки
свинско месо – 300 г
моркови – 2 броя
целина – 1 малка глава
лук – 2 глави
чушки – 1 зелена
сол – 1 ч.л.
картофи – 1 – 2 броя
девесил – 3 клонки
бахар – 2 – 3 зърна
черен пипер – няколко зърна
чесън – няколко обелени скилидки

Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на парчета и ги сложете да се сварят в 600 мл вода. Щом кипне водата, извадете месата и прецедете бульона – по повърхността му се образува пяна, която трябва да се отстрани.

Върнете бульона в тенджерата и добавете по едро нарязаните моркови, целина, лук, чушка, обелени и нарязани картофи.

Оставете свинското варено да къкри на котлона, като при нужда се долива още малко топла вода. Щом поври 10 минути, добавете сол, скилидките чесън по желание и зърна бахар и черен пипер.

Оставете да ври около 1 час. Най-накрая прибавете ситно нарязан девесил и оставете да къкри под капак на изключен котлон.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *