Топ теми

Свинско със зеленчуци и яйца

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

месо – 600 г /да не е сухо/ 
олио – 120 мл 
топла вода – 100 мл 
печурки – 200 г пресни 
пипер – 3 бр. 
лук – 1 глава кромид голям 
чесън – 2 скилидки 
доматен сок – 2 ч.ч. от смелени домати 
сол – на вкус 
черен пипер – на вкускъри – 1/2 к.л 
яйца – 4 бр. 
магданоз – 1 шепа

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме месото. Нарязваме го на жулиени. Лукът, гъбите, магданоза, пипера също почистваме и измиваме. Магданозът нарязваме на ситно и го оставяме на една страна. Смиламе предварително почистени от кората домати. Магданозът ще ни е нужен за поръсване, след като стане готово ястието. Нарязваме лука на шайби. Гъбите нарязваме на тънки шайби. Пиперът нарязваме на ивички. Чесънът нарязваме на ситно. В дълбок тиган слагаме олиото и го загряваме. Слагаме свинското и го запържваме добре. Подправяме със сол на вкус, около щипка. Разбъркваме често. Към месото наливаме и водичката, докато го запържваме. Когато е готово – запържено, с хубав цвят го вадим от тигана с решетъчна лъжица и слагаме в съд. В същата мазнина слагаме да се задушат чесънът, лукът, гъбите, пиперът и разбъркваме. Подправяме със сол, черен пипер и къри. Разбъркваме всичко. Добавяме смлените домати и объркваме. Когато е готово – с приятен цвят и поомекнало всичко, поизпарила се течността, слагаме месото и разбъркваме внимателно. Оставяме за 5 мин на тихо. Върху ястието чукваме едно след друго 4 яйца, като си правим леко вдлъбнатинки. Слагаме отгоре капак и като станат готови яйцата, сваляме от котлона и поръсваме още топло с магданоза. Хапваме свинското със зеленчуци топло с чаша вино и хубав хляб.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *