Свинско с грах в гювече

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 буркан грах
1 червена чушка
1 домат
1-2 моркова
1 глава лук
500 г свинско месо
300 мл вода
чубрица
черен пипер
сол
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете и запържете месото в малко мазнина. Добавете нарязаните лук и чушка. След пет минути прибавете настърганият домат и подправките, и пържете още няколко минути.

Полуготовото месо със зеленчуците, разпределете в гювечета (4 бр.), покрийте с граха и нарязаните на колелца моркови.

Разбийте брашното с водата и го разпределете в гювечетата. Сложете капачетата и печете на 200 градуса, за около 40-50 минути.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *