Свинско с кисело зеле и ориз

Необходими продукти:

1 средна зелка(кисела) около 2 кг

800 г свинско месо без кост, шарено, от плешка или бут

50 мл олио

1/2 ч.л. млян черен пипер

1 ч.л. равна червен пипер

1 ч.л. млян кимион

1/2 ч.ч. ориз

1-2 листа дафинови

Начин на приготвяне:

Зелето се реже на не много едро и се измива и отцежда.Колко ще го миете зависи от това колко е  кисело или солено.

В тенджерата, в която ще подготвяте зелето, се запържва предварително нарязаното на порции месо.Пържи се от двете страни докато се запечата(покафенява).

Прибавя се нарязаното и измито зеле, поръсва се с подправките и се разбърква.На този етап мазнината не е необходима.

Долива се вода , докато покрие зелето, но не повече. По време на варенето се добавя малко вода, ако е необходимо.

Вари се на среден огън до омекване на зелето или до готовност на месото, около 1 час.

Зелето и месото се изсипват в тава за печене, прибавя се оризът , мазнината, дафиновия лист и 1,5ч.ч. вода( ако има много вода от варенето сега се добавя по-малко).

Пече се на силна фурна (220С) докато оризът набъбне и ястието остане “на мазнина”. Отнема 30-40 минути.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *