Свинско с кисело зеле

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кисело зеле 1 зелка
  • свинско месо8 00 грама
  • олио 1 кафена чаша
  • червен пипер 1 супена лъжица
  • дафинов лист 4 листа
  • бахар 6 зърна
  • черен пипер 10 зърна

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

  1. Първата стъпка от рецептата за свинско с кисело зеле е изборът на продуктите. Най-добре е да изберете шарено свинско месо, т.е. свинско месо, което не е сухо а има малко мазнина. Най-подходящото месо за рецептата за свинско с кисело зеле е осмянката. Измивате месото и го нарязвате на парчета. Киселата зелка трябва да е голяма, за да има достатъчно зеле в ястието. Ако вашите кисели зелки са по-малки ползвайте две кисели зелки за приготвянето на кисело зеле със свинско. Нарежете киселите зелки на ситно.                
  2. В голяма тенджера изсипете нарязаното кисело зеле, нарязаното свинско месо, олиото и всички подправки и разбъркайте добре. Налейте вода докато покрие зелето и сложете тенджерата на котлона. Киселото зеле със свинско трябва да ври, докато зелето омекне добре, за което в необходимо около 2 часа на котлона. Следете водата да не изври, за да не загори ястието. Ако водата изври преди зелето да е омекнало добавете още малко вода.
  3. След като зелето е сварено го изсипете в тава, разбъркайте и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути, докато ястието леко се запече.

ДОБЪР АПЕТИТ!



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *