Свинско с топено сирене

Необходими продукти:

  • 1-1,2 кг свински пържоли (може да се ползва бут, бон филе или плешка)
  • 400 мл готварска сметана
  • 1 брой топено- пушено сирене
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • олио
  • 500 гр печурки

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на пържолки, ако не е нарязано. Посолете го леко от двете страни и овкусете с черен пипер. Не прекалявайте със солта, защото топено-пушеното сирене е солено. Все пак сол може да се добави и по- късно, но ако е солено- няма как да се оправи.

В дълбока йена покрийте дъното с олио. Отгоре подредете ред от пържолите.

Върху тях наредете предварително измитите и нарязани на филийки печурки. Върху тях наредете половината от нарязаното на кръгчета топено-пушено сирене.

Изсипете половината от сметаната и повторете всичко за вторият ред пържоли. Върху тях сложете останалите гъби и топено-пушено сирене. Най- отгоре залейте с останалата сметана.

Сложете вашето свинско с топено сирене въф фурната и печете около 1 час, час и двадесет минути. Времето за печене зависи от вашата фурна.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *