Свихи с кайма и ядки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • брашно – 2 ч.ч.
  • прясно мляко – 1 ч.ч.
  • олио – 1 к.ч.
  • мая – колкото орех
  • сол
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • кайма – 1 ч.ч. телешка
  • лук – 1 глава
  • бадеми – 1 к.ч.натрошени
  • масло – 1 к.ч.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Замесва се тесто от брашното, размитата в малко хладко мляко мая, олиото и солта. Оставя се да втаса, докато удвои обема си. Оформят се малки топки, с големина на яйце, от които се разточват тънки питки.

Лукът се обелва и нарязва на ситно. Задушава се леко. Прибавят се ядките, счукани на по-едро, и леко се запържват. Прибавя се каймата и всичко се задушава около 5 минути.

Към плънката се слага черен пипер, ситно нарязан магданоз и сол и се разбърква добре. Във всяка питка се поставя по 1-2 лъжици от плънката и се прегъва на две.

Желателно е при слепването да се намазват с белтък и след това да се притискат с помощта на вилица или опакото на ножа. В предварително загрят и намазан с мазнина сач свихите се запичат от двете страни до готовност. Поднасят се топли.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *