Топ теми

Свлачище прекъсна пътя за Трън

Eдно от свлачищата, което се намира на входа на град Трън се е активирало днес след обяд, съобщи областният управител на Перник Ирена Соколова.  Свлачището е от лявата страна на път II-63 между 44 и 47 км.  по посока Трън“.

Соколова  каза, че в късните часове на следобеда движението на тежкотоварните автомобили през този пътен участък е спряно, а към момента е преустановено цялото движение.

„На практика това е основната пътна артерия, свързваща областта с града. В момента се използва един обиколен маршрут през селата Велиново и Глоговица, който също не е безпроблемен, но при всички случаи дава алтернатива. Това, което правят екипите, е да дренират терена. В момента не вали дъжд и се надяваме да може да свършим работата по укрепването, защото утре рано ще започне насипването на едър камък и скална маса, която да уплътни. При добри метеорологични условия вдругиден ще има възможност и за асфалтиране на пропуканите участъци“, допълни е Ирена Соколова.

По данни на кмета на община Трън Цветослава Цветкова, общината разполага с фракции, скална маса и обезпечава насипните дейности. Областният управител е в постоянна връзка с нея, както и с  директора на Областно пътно управление и екипите на “Гражданска защита”.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *