СДВР: Шест души са задържани на протестите

Шест души са задържани на протестите. Това стана ясно на брифинг на СДВР.

Прави впечатление, че от трибуната мна протестиращите, някои от ораторите спекулират с действията на служителите на МВР. До момента имаме шест лица задържани, двама от тях са обявени за издирване. Те са се явили на КПП-тата. Трима души са задържани пък за носене на забранени предмети.

Арестуваните са откарани в районните управления. Органите на реда ще проверяват участвали ли са по някакъв начин в протеста от 2 септември. По-рано днес полицаи претърсиха усилено района около Народното събрание, където се събраха протестиращи, за да проверят за забранени предмети. Намерени бяха стъклени бутилки, павета, ножове, спрейове, чували с камъни.

“Част от тях са обезпокояващи. Намерихме доста камъни, ступани на купчини. Не отправям никакви обвинения. Тук намерихме и предмети, които може да са останали от вечерта и е нормално да ги има в парка. Отстранено е всичко.

Притеснителното е, че в един храст старателно бе скрита туба с цветна течност. Също и 9 половин литрови пластмасови шишета с някаква течност”, обясни зам.-шефът на охранителна полиция Тони Тодоров.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=785758812234532&ref=external

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *