Сдружението на бившия гл. прокурор Иван Гешев скочи срещу заплатата на ОбС шефа в Бобошево

Сдружението „Граждански блок“ на бившия гл. прокурор Иван Гешев се обяви срещу заплата от 3000 лева за председателя на Общинския съвет в Бобошево Лариса Каменова, където съветниците са 11 души.

„Определянето на такова безпрецедентно високо възнаграждение в община, където съществуват огромни инфраструктурни, транспортни и икономически проблеми и голяма част от местното население се бори за оцеляването си с безобразно ниски доходи, е акт на наглост и неуважение към жителите на община Бобошево! Настояваме незабавно председателят на ОбС Лариса Каменова да се откаже от своето възнаграждение или да подаде оставка от заеманата длъжност“, се казва в декларация на партията на Гешев.

Според активисти в Бобошево всичко се дължи на факта, че приближена до Гешев не е станала общински съветник и мотивите са лични, съобщи БНР.

В Кюстендилско се коментират заплатите на кметове и председатели на общински съвети – в Кюстендил, в Бобов дол, в малката община Невестино, сега и в Бобошево, където заплата от 7500 за кмет на община е прекомерна, а председател на ОбС взима 90% от неговата. Според финансисти трябва да има поправка в закона, където да се регламентира, че размерът на кметската и на председателската заплата е според броя на населението на съответния град и община.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *