СДРУЖЕНИЕ “МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ – ГЪРМЕН – ХАДЖИДИМОВО” (МИГ) кани съграждани и гости на Празника на местната инициатива

Събитието се провежда за втора поредна година като част от едноседмичната програма за празниците на града и се подкрепя от община Гоце Делчев. Мястото на провеждане е градски парк, а датата – 19 октомври (събота).  
Инициативата за празника е на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово във връзка с изпълнение на Стратегията за местно развитие, финансирана със Споразумение №РД 50-197/29.11.2016 г., подписано между МИГ и управляващите органи на ПРСР, ОПРЧР и ОПИК, във връзка с прилагане на подмярка 19.2 “Прилагане на операции в рамките на Стратегия за водено от общностите местно развитие” на мярка 19 “Водено от общностите местно развитие” от ПРСР 2014-2020. Стратегията се реализира с подкрепата на ЕЗФРСР чрез ПРСР 2014-2020, ЕФРР чрез ОПИК 2014-2020 и ЕСФ чрез ОПРЧР 2014-2020. 
Публичната проява има за цел да популяризира дейността на МИГ и Стратегията за местно развитие, посветени  изцяло на успешния прогрес на трите общини. 
Поредицата от прояви ще стартира в 10:00 часа с лекция на тема “Съхранение на местната идентичност и култура чрез  възстановяване, опазване и развитие на местното културно наследство и традиции” и открит урок по народни танци. 
От 14:00-15:30 ч. в офиса на открито всички присъстващи ще имат възможност да се срещнат с експертите на МИГ и да получат информационни материали за нейната дейност и Стратегията за водено от общностите местно развитие. 
Официалното откриване на празника ще бъде от 15:30 часа, след което гостите на проявата ще могат да разгледат изложението на местните производители и да дегустират произведените от тях продукти. 
Събитието ще продължи с богата фолклорна програма, в която ще участват Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци, както и танцови ансамбли от Сърбия и Северна Македония.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *