Севделина Траянова: Дончева е жената кошмар, на никого не пожелавам да работи с такава като нея

За коментар по случая репортер на „Струма” се свърза по телефона с директорката на дома в с. Раздол Севделина Траянова, която на обвиненията, отправени й от домакинката Татяна Дончева, даде следните отговори:

„Не е вярно, че съм внасяла свинско месо в дома. Дори по този повод имаше и комисия от общината, която дойде още същия ден, имам и констативен протокол за това. Относно твърденията на домакинката, че редовно пазарувам за дома стоки, както и за потребителите, без съответната комисия, съм категорична, че няма такова нещо. Ние си имаме комисия и тя пазарува, понякога се случва аз да отида с тях, но не и сама, без комисията.

За въпросния шамар, както и че съм заплашила Дончева с убийство, какво да кажа? Г-жа Татяна Дончева има милион нарушения в работата си, след поредното я извиках и я помолих или да напусне с молба, или да я освободя дисциплинарно. Нейното решение беше да си пусне молба и сега вече може да твърди и да си измисля абсолютно всичко.

Самата г-жа Т. Дончева има сигурно три акта за начет, а може и повече, за това, че никога стоката в склада не й излиза. Три пъти й е установена стока с изтекъл срок на годност в склада, и то от външни проверяващи органи, от което аз съм се срамувала. Та нейните аргументи са по този повод.

Никаква заплаха за убийство не съм й отправяла. Само и казах, че повече с нея не мога да работя, като тя ми отвърна „аз ти преча“ и съответна й отговорих „да, ти ми пречиш“, това е. Нито съм я заплашвала, нито имам намерение да я заплашвам, това са просто смешни неща. Нормално ли е според вас да ви се обади някой си и да ви заплашва по телефона, когато имате проблем. Ето, ние с нея имаме и ми се обажда трето лице и ме заплашва по телефона, че това щяло да ми се случи, друго щяло да ми се случи… Нито й е роднина, нито й е съпруг, а мъж ме заплаши по телефона. Нормално ли е това? Това са служебни неща.

Тя просто не е човек, който може да изпълнява тази длъжност, няма необходимото образование, няма и необходимите умени. Две години се боря, две години прощавам. Пролетта й липсваха 20 комплекта спални чаршафи с плик и калъфка, аз й ги опростих. Тя има предупреждение за уволнение отпреди почти година, затова вариантът беше или да си пусне молба, или да я освободя дисциплинарно, нищо повече не съм й казвала. Когато дойде последния път, Дончева ми каза: „Г-жо Траянова, може ли още един компромис“, след което й казах, че не може повече компромиси, защото това означава вече да правя компромиси със собствената си съвест. Ние отговаряме за психично болни хора и не е допустимо да имаме хранителни стоки с изтекъл срок на годност в склада.

А ние това вече го имаме за две години три пъти, официално констатирано от проверяващи органи. Няма как повече компромиси да й се направят, колкото и да ми се иска.

Аз от 2 години съм директор на дома, но такъв безотговорен човек не съм срещала. Вместо да се пишем по медии, ние имаме задължения, тъй като приключваме година и т.н. Вместо да направи исканията на колегите сега, които са за работно облекло, които тя не е направила към настоящия момент в подадените фактури, продължава да се занимава с медии и с глупости. Никой нищо лично не прави срещу нея. Имахме проверка от БАБХ, имаме и предписание за 201 кг боб, който бе с изтекъл срок. Дори проверяващата ми каза да влизам по-често в склада, така се почувствах тогава, сякаш не си върша работата. Прозорците й неизмити, дневниците й непопълнени. БАБХ я накараха да си ги попълни, тя попълни по фактурите само последния месец, защото не си води дневниците за хранителни продукти.

За този боб тя ме информира единствено, че не се вари хубаво. Това е боб, който БЧК ни предоставя. Според вас мога ли аз да го откажа, или да го върна. Това е социална помощ, която се полага на четиридесет и няколко наши потребители спрямо техните доходи. И това нещо ние не можем да го откажем или върнем. Даже една част от тези неща съм описвала, правила съм протоколи на други хора, само и само да ги намаля, но не мога да откажа дарение и да кажа на социалните, че не мога да им приема дарението.

Дончева е трябвало да ми каже, че готвачите отказват да го готвят, за да го изхвърлим или бракуваме, но това е нейно задължение, а не аз да следя срокове на годност и да проверявам какви са й количествата. Една част сме прехвърлили с протоколи, но това е. А тя, докато не дойдоха проверяващите, не го е и погледнала, за да види, че срокът му е изтекъл.

В момента не искам да се оправдавам, това е елементарно, гледала съм най-чисто човешки да й кажа: „Таня, не става, не може повече, трябва да приключим нашите взаимоотношения и това е”. Тя е един непоправим човек, по цял ден стои на телефона и не работи. И в момента не си е качила последните фактури, последните стоки, а й предстои напускане. В същото време нещата ги протаква, всичко да стане в последния момент, последния ден и пак да бъде хаос, суматоха… Няма кой да го издържи това. Не мога като директор да понасям отговорностите на целия персонал, затова има длъжност домакин, счетоводител, санитар… Всеки да си изпълнява своите задължения, директорът не може да бъде всичко.

Това се е случвало и при предната директорка, да не ви кажа, че тя е човекът, който отправя заплахите и се заканва. Посягала е на директорката преди мен, само че с мен не може да й се случи, защото аз малко по-остро реагирам, и не й харесвам. По този начин е освободена колежката преди мен – заради разправиите, суматохата и скандалите, които е създала Татяна Дончева, заради медийните й изяви и т.н.

Опита се лятото да ме обвини, че аз съм откраднала бидон с единия от шофьорите и не съм го върнала в дома, за което имам стокови разписки. Дори човекът, за когото тя твърдеше, че сме изнесли бидона, изобщо не беше на работа, по пътни листове го доказах. Смириха се тогава, но Дончева е човек, с когото не ви пожелавам да работите, това е жената кошмар.

При нея проблемите са неспирни, от нейния склад изчезна един топ воалит миналата година. Това не знам защо го е забравила, но обвини тогава общия работник, че го е откраднал, че му го е дала, че го няма… При нея изчезват доста неща, не само това, но е срамота чрез медиите да си решаваме вътрешните проблеми. Дори тя пожела пред счетоводителката да я съкратим по друг член, за да си ползва борсата, но аз щата не го закривам. Дончева е на работа до 6.01.2020 г., дотогава трябва да приключи и приемането, и предаването на склада, за който е отговаряла, защото при инвентаризации три пъти не са й излизали нещата. Дори миналата година имахме проверка от социалните от АСП и се установи, че имаме кисело мляко с изтекъл срок на годност, яйца, на които на следващия ден им изтичаше годността и тя ги набута в калкулацията. Позволих й го, само и само да не се излагаме, това са неща, които документално могат да се докажат по всяко време.

Каквото и да направи, каквато и глупост да измисли Дончева, каквото и да изпише по медиите, решението е взето. Ще изтърпя всичко, само и само да приключи кошмарът с нея, защото тя не е човек, с когото може да се работи.

Благодаря ви, че изслушахте и моята позиция по нейните обвинения срещу мен”, каза директорката на дома в с. Раздол Севделина Траянова.

МАРИЯ ДИАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *