Сега е моментът да го купите за нищо пари! Елегантен семеен хотел в Копривлен обявен за продажба

Елегантен семеен хотел с ресторант в хаджидимовското с. Копривлен би всички рекорди, след като бе изваден за 14-и път на публична продан, без никой до момента да прояви интерес към него. Сградата е от 192 кв.м, цената й в момента е 78 438 лв. и е собственост на Иван Стамов и съпругата му Мария. Хотелът е ипотекиран преди 10 г., от 2011 г. върху него тегне възбрана за продаване или прехвърляне на собствеността, има и учреден договор за цесия, с който кредиторът – банка, е прехвърлил вземането на трето лице.
Освен хотела в имота, който е бивш стопански двор, има изградени 2 пристройки и 3 дървени навеса, които са незаконни и по тази причина не се продават, но пък ще са бонус за евентуалния купувач.
Според източници на „Струма“ от съдебното изпълнение причината за липсата на всякакъв интерес към хотела е пренаселеността на района с къщи за гости, субсидирани с европейски средства особено мощно през 2007-2013 г. Само през този период в селцето, което наброява 1300 души, са построени десетина такива къщи и хотели. Най-големият от тях е хотелски комплекс, за който фирма „Мериян-МСС“ е получила финансиране в размер на 376 256 лв. Фирмата е собственост на строителния предприемач Бисер Узунов и дъщеря му Анелия и е с капитал 5000 лв. Любопитното в нея е, че тя е основана от Мария Стамова, чийто хотел се продава в момента, и е била нейна до 2015 г., когато я е продала на Узунови, за да могат те чрез нея да получат държавно финансиране и да й станат конкуренти в бизнеса.
В съседство е хотел „Градина“, също строен с европейски пари, по-точно с 376 124 лв. Бенефициент по този договор с ДФЗ е „Воденичарови-КС“ на братята Коста и Стоян Воденичарови. Видимо тяхната фирма е регистрирана срещу 100 лв., за да кандидатстват чрез нея по мярката, която пренасели страната с места за нощуване.
В Копривлен в хотелиерския бранш е още ЕТ „Мария Работова“, получила 299 402 лв. за къща за гости, и Мария Куртова, която е на ниво предстоящо сключване на договор за строителство, има дори спа хотел. Анулиран е само договорът на ЕТ „Виолета Караиванова“, която е трябвало да получи финансиране за 2 къщи за гости и високопроходим автомобил, с който да кара клиентите си до селото и обратно, но нещо се е объркало и парите са й отказани.
БОРЯНА ЦОНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *