Седем навика, които издават нещастния човек

Всички имаме поне по една близка приятелка, която е супер готина, но е вечно нещастна и недоволна от живота.

И колкото и близки да сме с нея, се усещаме, че предпочитаме да разредим всички виждания, защото… ами защото нейното черногледство ни идва в повече. Ние искаме да се смеем и да се забавляваме, да си говорим за хубавите неща от ежедневието, но това не се получава. Понякога обаче се случва така, че и ние попадаме в капана на черногледството, без да се усетим. Има няколко основни навика, които издават дали и вие сте нещастни!

1. Търсят вината във всеки, но не и в себе си
Вместо да поемат отговорност за своите действия, за да преминат по-нататък и да се радват на живота, нещастните хора непрекъснато критикуват другите, като им прехвърлят цялата отговорност и ги обвиняват за всичко, което не е наред с живота им.

2. Вечно се оплакват, вместо да действат
Нещастните хора обичат да се оплакват. Те винаги се оплакват от всеки и от всичко. В действителност, те не правят почти нищо друго освен да мрънкат. Непрекъснато се фокусират върху това колко големи са проблемите им, вместо да се опитат да намерят начин за преодоляването им.

3. Те са вечната жертва на съдбата
Можем да изберем да бъдем или господари на живота си, или жертви. Нещастните хора винаги избират второто. Те вярват, че не е необходимо да правят нищо, за да постигнат целите в живота си и се отказват още преди да са опитали. И в крайна сметка изпадат в съжаления и обясняват колко несправедлив е живота.

4. Губят настоящия момент
Настоящия момент е единственият момент! Миналото вече е зад гърба ни, а бъдещето е неясно. Ето защо, ние трябва да се наслаждаваме на всеки един момент от своя живот. Хората, които са нещастни, имат навика да живеят в миналото и да се връщат непрекъснато към старите спомени, както и непрекъснато се тревожат какво ще им поднесе бъдещето. А настоящият момент отлита и те го пропускат.

sad girl

5. Попаднали са в капана на конкуренцията
Хората са социални същества, които извличат голяма радост от споделянето и сътрудничеството с останалите. Тези, които са нещастни обаче не разбират това и винаги се сравняват с останалите. Те се опитват да бъдат по-добри от другите, за да се почувстват по-добре. Единственото нещо, което постигат е да са нещастни в желанието си да постигнат съвършенство.

6. Не вярват на хората
Всички ние се нуждаем от истински приятели и любим човек в живота си, за да бъдем щастливи, но за да ги имаме трябва да сме с отворено сърце и да допускаме хората до себе си. Нещастните хора са несигурни – те не се доверяват на другите от страх, че биха могли да бъдат наранени или разочаровани. В крайна сметка живеят в самота и в свят, който според тях е студен и враждебен.

7. Търсят одобрението на околните
Нещастните хора никога не мислят за себе си, нито действат самостоятелно. Те винаги следват нечии други стъпки и винаги искат одобрението, преди да сторят нещо. Те всячески се опитват да отговорят на очакванията на другите, което само ги прави изключително нещастни.

Ако сте се открили в някое от тези твърдения, е време да помислите какво трябва да промените в живота си, за да живеете по-щастливо и в мир със себе си и тези около вас.missbloom

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *