Седем опасни признака, че прекалявате със солта! Грозят ви коварни болести

Според последните проучвания е добре да консумирате 2300 милиграма натрий (1 ч. л.) дневно. Изчислено е обаче, че средната дневна консумация е по-близка до 3,400 милиграма натрий (около 1 и 1/3 ч.л.). Прекомерният прием на сол може да причини хипер анурия и да доведе до сериозни здравословни проблеми с времето.

Направихме списък с най-честите признаци, сочещи, че консумирате прекалено много сол.

7. Подуване

Ако краката ви са подути или лицето ви е подпухнало сутрин, вие вероятно ядете твърде много сол. Когато тялото ви започне да задържа допълнително вода, то значи прекалявате със солта. Стига се до отоци.

6. Прекомерна жажда

Натрият, намиращ се в солта, помага да се балансира течността в тялото ви. Когато ядете твърде много сол, тялото ви се нуждае от повече течности, така че мускулите и другите органи да функционират правилно. Това е начинът на тялото ви да коригира съотношението на натриева вода и питейната вода.

5. Промени в уринирането

Като правило натрупването на натрий в тялото ви предизвиква сериозни промени в уринирането, които могат да се появят поради две причини:

Консумирането на много сол кара бъбреците ви да работят извънредно. Това може да доведе до бъбречно заболяване, което обикновено прави уринирането по-често, а течността изглежда прозрачна и ясна.

Ако имате твърде много натрий в тялото си, това може да се дължи на загуба на течности, което често води до дехидратация. Когато има значителна загуба на вода в тялото, урината намалява и има тъмножълт цвят.

4. Проблеми с костите

Приемът на сол може да бъде голяма пречка за здравия скелет. Когато ядете прекалено много обикновена сол се увеличава загубата на калций . Хроничният дефицит на калций може да доведе до слаби кости, проблеми със зъбите и дори да предизвика развитие на остеопороза.

3. Мускулни крампи

Поддържането на правилното равновесие на натрий и калий е от решаващо значение за здравето ви, тъй като тези химически елементи са отговорни за свиването на мускулите. Ако разстроите равновесието си чрез консумацията на прекалено количество сол, то може да почувствате спазми или стягане и болка в мускулите.

2. Устойчиви главоболия

Излишната консумация на натрий увеличава обема на кръвта ви. Това води до разширяване на кръвоносните съдове, а то на свой ред до високо кръвно налягане (хипертония) и в резултат на това може да предизвика силни главоболия.

1. Когнитивни проблеми

Хипертонията, причинена от високия прием на сол, може да увреди артериите, водещи до мозъка ви . Това би могло да повлияе на способността ви да мислите ясно и да затруднява концентрацията ви.

Освен това, постоянното обезводняване може да доведе до лоша памет, усещане за умора и бавно реагиране.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *