Седем основни грешки при ремонта на дома /СНИМКИ/

Човек не се учи по – добре от нищо друго, както от собствените си грешки. Но когато стане въпрос за ремонт у дома, те могат да бъдат много скъпи, да костват нерви и да имат сериозни последствия. Ремонтът на дома е сериозна задача и затова всяка стъпка трябва да бъде обмисляна внимателно. И все пак, много хора смятат, че могат да се справят сами с промяна на жилището, но обикновено малките и уж незначителни пропуски се оказват фатални, пише Idei.bg.

Вижте кои са най – често срещаните грешки, които хората допускат при ремонта.

1. Измерват „на око“

Няма понятие „измерване на око“, когато правим ремонт на дома. За каквото и да става въпрос – слагане на кабел, преместване на мебел или закачане на картина, имайте под ръка метър, ролетка, нивелир, мултицет.

2. Икономисват 

Започнахте да правите ремонт, но не предполагахте, че ще струва толкова скъпо? Най – вероятно започвате да пестите от всичко – материали, мебели, майстори. Но нали знаете, че евтиното излиза скъпо и след малко време ще съжалявате. Затова, по – добре изчакайте малко, съберете повече пари и тогава се залавяйте с ремонта.

3. Покривате мебелите

Не покривайте мебелите по време на ремонта, за да не се замърсяват. По-добре е да ги преместите в друга стая, където в момента не работите. Това ще позволи, от една страна, да защитите по- добре нещата, а от друга, ще може да огледате стаята, за да видите резултатите от  работата.

4. Не изхвърляте нищо

Има хора, които не се разделят с нищо и трупат все повече мебели. Ако не може да дадете нов живот на старите вещи, по – добре ги махнете или ги подарете на някого, на когото биха свършили работа.

5. Тъмни цветове и големи шарки върху тапета

Ако в стаята има ниски тавани, не избирайте тъмен тапет, както и тапет с голяма шарка. Все пак тази грешка може да бъде коригирана, ако намалите мебелите и обмислите осветлението добре.

6. Неподходящи материали

В желанието си да имат красив дом, някои хора не обмислят детайлите. Например, стъклени елементи нямат място в детската стая, запалими материали не трябва да се използва в близост до печката, и водоустойчивите мебели са задължителни за банята.

7. Не обръщат внимание на детайлите

Не забравяйте, че малките неща са важни. Затова, обърнете внимание на всичко, планирайте и мислете за всяка стая поотделно.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *