Само за часове! Втора смърт от COVID-19 в болницата в Благоевград

Седма жертва с коронавирус у нас. Починала е 73-годишната жена, която бе настанена за лечение в благоевградската болница. Това потвърди за NOVA директорът на лечебното заведение.

Дъщерята на починалата е в тежко състояние.

Двете бяха настанени в инфекциозно отделение на благоевградската болница, след което прехвърлени в реанимация и интубирани.

По-рано днес на брифинга на оперативния щаб бе съобщено за още двама оздравели и изписани пациенти с коронавирус. Единият от тях е бил настанен в “Пирогов”, а другият – във ВМА.

Ген.-майор Мутафчийски бе категоричен, че страната ни все още не е достигнала нито платото, нито пика на заразата. И изрази мнение, че вероятно наложената карантина и мерките за борба с COVID-19 дават резултат. Ген.-майор Мутафчийски обаче предупреди, че ако хората продължават да се разхождат по улиците без причина, вероятно България ще има съдбата на най-засегнатите от вируса страни като Италия и Испания.

Болниците у нас вече били подготвени да посрещнат евентуален пик на заразата. “Над 1470 легла, които са осигурени с персонал, заявен персонал, и съответно на базата на тези неща ние пък изготвяме заявки са защитни облекла за персонала“, каза Мутафчийски.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *