Седмокласничка удари на екс 4 уискита и се свлече на стола, качиха я в линейка за “Пирогов”

Седмокласничка от Дупница изпи четири чаши по 50 мл уиски на екс и се озова в Спешен център с алкохолно отравяне.

14-г. С.М. била докарана в спешното с лек автомобил от нейни приятели. Веднага дежурният екип започнал промивки на стомаха на пияната девойка. През това време изплашените й приятели разказали какво се е случило. Момичета и момчета се събрали на купон в домашна обстановка и се пробвали кой колко може да изпие на екс. С.М. изпила четири чаши от по 50 мл уиски една след друга и се свлякла от стола.

Дежурният лекар потърсил телефонен номер на родителите на момичето, за да ги уведоми за състоянието й, но приятелите на С.М. се опитали да излъжат, че те вече знаели. Чрез полицията все пак родителите били издирени.

Медиците от Спешен център са успели да овладеят състоянието на момичето и не се наложило то да бъде транспортирано до „Пирогов”, тъй като в двете болници в Дупница няма клинична пътека по токсикология, твърдят от Спешен център. От там съобщиха, че чести пациента с алкохолно натравяне са деца на 13-15 г. Опасността при тях да се увредят бъбреците и черният дроб при натравяне с алкохол е по-голяма, коментираха медици.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *