HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Сеир на бракоразводно дело! Вбесен адвокат удари свидетелка с чанта по главата

Вбесен адвокат удари свидетелка по бракоразводно дело с чантата си по главата в коридора на Съдебната палата в Пловдив под смаяния поглед на своята колежка, защитник на другата страна. Екшънът се разиграл около 17.30 часа на 27 януари 2015 г. след бурно заседание по процеса, на което се обсъждало на кого да бъдат дадени родителските права върху децата, съобщи “Марица”.

След като излезли от залата, двете страни и техните адвокати се отправили към изхода, който води към градинката пред съда. Караницата продължила и по коридорите и в един момент защитникът първо заплюл една от свидетелките, после я ударил с чанта си. Другата адвокатка се втурнала да ги разтървава, викайки: „Какво правите, колега?”.

Това привлякло вниманието на съдебната охрана и един от гардовете се приближил, за да види какво става. Ударената жена разказала какво се е случило, но адвокатът отрекъл да е посягал. Така се стигнало до преглеждане на записите от охранителните камери. На тях жестът по вдигането на чантата се виждал ясно, но заплюването не. Когато случаят стигнал до съда, натежали показанията на другата адвокатка като на единствения незаинтересован свидетел на случилото се.

Тъй като е с безупречно съдебно досие и до момента е влизал в съдебните зали само като защитник, а не като обвиняем, адвокатът е освободен от наказателна отговорност. Решението на Пловдивския районен съд е той да бъде наказан с глоба от 1200 лв. Това е малко над минимума от 1000 лв. и според магистратите санкцията съответства на степента на обществена опасност на постъпката му.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *