Секретарят на община Банско Вл. Кушлев напусна, до края на седмицата кметът Ив. Кадев назначава временно изпълняващ длъжността

Секретарят на община Банско Владимир Кушлев вече не е в ръководния състав на община Банско. Трудовите му правоотношения са прекратени по взаимно съгласие в последния работен ден миналата седмица. Информацията потвърди лично кметът Иван Кадев, който сподели, че до края на тази седмица най-вероятно ще бъде назначен нов секретар. Той не пожела да  назове име  с мотива, че все още се водят разговори в тази посока, тъй като позицията е свързана със сериозни отговорности и е необходимо новият кадър да бъде подбран внимателно. Новият секретар ще бъде назначен  временно –  до провеждане на конкурс за заемане на длъжността.

Без началник все още е и отдел „Хуманитарни дейности“. Мястото бе овакантено, след като досегашната му началничка Райна Зайкова веднага след изборите подаде оставка. За мястото най-вероятно също ще бъде обявен конкурс.

„Все още няма назначени лица на овакантените места. За ръководните постове ще бъдат обявени конкурси, така че дори и да има нови назначения, те ще бъдат на временни трудови договори”, каза кметът Иван Кадев. Относно другите подали оставки експерти той уточни, че на този етап не е ясно дали ще бъдат назначавани нови, или ще бъдат направени структурни промени в отделите на администрацията.

„Все още сме в самото начало и ни е нужно време, за да стиковаме нещата, да видим ефективността в работата на  отделите и да преценим дали има необходимост от допълнителни експерти. Може би ще има структурни промени вътре в самата администрация, но това тепърва ще се обсъжда“, поясни Кадев.

На въпроса дали са констатирани някакви нередности и закононарушения в работата на администрацията градоначалникът бе категоричен, че това ще стане ясно, след като бъде направен одит, какъвто предстои да бъде назначен.

 ЯНА ЙОРДАНОВА

Иван Кадев

   

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *