Сексът, любовната игра и колко минути ни трябват за незабравимо преживяване

Десетки са изследванията на тема колко продължителен да бъде половият акт, за да могат и двете страни да са удовлетворени. Отговорите варират, но златната среда е някъде между 7 и 15 минути. Има обаче едно важно уточнение, което заслужава да му отделим специално внимание – за да бъде сексът страхотен, няма как да минем без любовна игра. Според ново поучаване, двойките, които отделят по шест минути за интимности преди същинския акт, се чувстват много по-задоволени. А ето как точно можем да оползотворим тези 360 секунди по най-добрия начин. Разбира се, те могат да са и повече, ако имаме желание.

Подготовка
Най-важното, за да успеем да извлечем максимум удоволствие от секса, е да се настроим на правилната вълна. Трябва да спрем за миг, да изчистим мозъка си от всички проблеми и тревоги, да мислим само за тялото си и за насладата, която ще му доставим.

Докосвания
По-голямата част от нас се притесняват да говорят с половинките си за начина, по който успяват и сами да си доставят удоволствие. А ако успеем да свалим тази бариера и покажем нагледно какво обичаме да правим насаме, това със сигурност ще вдигне неимоверно възбудата. Ако ли не, поне може да споделим някой и друг горещ спомен от преживяване насаме, докато се докосваме един друг.

Мръсни приказки
Тихият секс не е добър секс. За да подгреем подобаващо преди същинската част, можем да споделим за какво си мечтаем в момента и какво искаме да ни се случи възможно най-скоро. Но важното тук е да запазим самообладание и да подразним половинката с изчакване, за да не претупаме любовната игра. Добра идея е и да насочваме партньора си къде точно искаме да ни докосва. Това не са наставления, а насоки точно в целта, за да бъде мисията по доставяне на удоволствие възможно най-успешна. Може просто да хванем ръката му и да я поставим там, където искаме да е.

Целувки
Те са основна част от любовната игра, но трябва да бъдат и прелюдия към същинския секс. Затова, преди да пристъпим по същество, даряваме партньора си с една страстна целувка.

Плейлист
Музика и песни, които ни настройват на палава вълна, са страхотно допълнение към любовната игра. Все пак когато слушаме нещо любимо, в мозъка ни се отделят същите хормони, както при секс. Затова повече от добра идея е да си направим плейлист за подобни моменти и да направим удоволствието двойно, пише The Sun.

Романтика
Да вплетем ръце една в друга по време на любовната игра не само намалява нивата на стреса, но и увеличава любовния хормон окситоцин, който създава усещане за близост. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *