Секс за красота! 4 ползи за външния вид

Знае се, че сексът влияе положително на настроението, ободрява и намаля стреса. Някои смятат, че той е и добро упражнение за отслабване. Но има още няколко ползи за тялото и организма, показват проучвания. Ето и кои са те, според американското издание на “Cosmopolitan”. 

За момичета: По-големи гърди

Сексуалният акт действа положително на гърдите – зърната сякаш щръкват, бюстът изпъква, а преди акт може да ви се струва по-увиснал. Някои специалисти казват, че дори гърдите леко се издуват и за известно време изглеждат по-големи.

Свежа кожа

След секс нивото на ендорфините скача, което пък действа противовъзпалително на организма и кара кожата да изглежда по-добре. Повишават се нивата и на естрогенът, който подхранва еластичността на кожата и стимулира производството на колаген. Сякаш кожата започва да блести.

По-плътни устни

Предиградата е важна за секса, не само, за да се насладите на преживяването. Обикновено преди самият акт да се случи, има много страстни целувки, а така се активира кръвния поток. Това повлиява на устните – те стават по-обемни, червени и т.н.

Румени бузи

Страстното преживяване в леглото кара сърцето да бие по-бързо, повишава кръвообращението, разширява кръвоносните съдове. Така лицето и най-вече бузите придобиват розов цвят. Изглеждате по-сияйни и лъчезарни, а дамите не се нуждаят от руж.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *