Село Бараково остана без вода, майки готвят гладна стачка и блокада на пътя за Рила

Село Бараково е без вода в най-големите жеги, за това алармира Стефанка Иванова, която вчера изпрати сигнал в редакцията на в. „Струма“. Тя изразява възмущението си и заявява, че ще започне гладна стачка  с други майки и деца, ако не им пуснат водата, и дори ще организира затваряне на пътя за Рила. В писмото си тя посочва, че според местните хора причината за спирането на водата е някакъв спор между кметовете на Кочериново и Рила.

„Мене не ме интересува какви разпри имат кметовете. Това положение не е нормално за август 2019 г. Въпросите ще ги решим гражданите, а кметовете не могат да осигурят една вода. Търпението ни се изчерпа“, завършва Стефанка Иванова.

Кметът на село Бараково Стойчо Стойчев потвърди информацията: „Водата започна да спира през вечер, а от два дни половината село е без вода. Хората ми звънят и се оплакват. Преди малко една жена от ул. „Беласица“ се обади да ме пита какво да прави с дрехите на детето си, които сложила в пералнята и водата спряла. Потърсих шефа на ВиК в Кочериново, който изрази недоумение, че няма вода. Ами ела да видиш къде няма… Това, което се случва, е недопустимо – имаме нов водопровод в селото, а нямаме вода. Миналата година, която беше много сушава, нямаше такъв проблем. Причината е, че водата се отбива. Да спрат да ни отбиват водата, на нас ни трябва 3 литра в секунда, не повече. Ние в Бараково имаме напоителен канал, от който хората си поливат нивите. А в Рила поливат с питейна, там нямат водомери. Да се съберат кметовете на Рила и Кочериново и да се разберат”, призова кметът на село Бараково Стойчо Стойчев.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *