Село в община Гърмен вдига спортна зала върху 1 дка площ, МС вече преведе 350 000 лв. за строежа

Второто по големина село в община Гърмен – Дебрен, в което живеят 2250 души, ще има нова многофункционална спортна зала. След като миналата есен Министерският съвет отпусна над 17 млн. лв. допълнителни средства за общините в Благоевградска област, от които в Гърмен бяха преведени 850 000 лв. – 360 000 лв. за частично финансиране на ремонта на довеждащия водопровод в с. Рибново, 140 000 лв. за ремонт на улиците в същото село и 350 000 лв. за залата в Дебрен, кметът на общината Феим Иса стартира процедурата по събиране на разрешителни за строежа. Поради мащабността на проекта – строителството ще бъде върху площ от 1 дка, РИОСВ – Благоевград обяви, че той ще трябва да мине процедура по преценяване на необходимостта от доклад по ОВОС.

Според идейния план, въз основа на който са изработени входящите в институциите уведомления, залата ще е върху общински терен в селото и в нея ще се провеждат общински и спортни мероприятия. Тя ще се състои от едно основно помещение, което ще се ползва за тържества и спортни състезания, и няколко обслужващи помещения, като разливно с мивки за измиване на съдовете, битова зала, санитарни възли и котелно помещение. Конструкцията ще е метална, а вътрешните преградни стени ще са от гипскартон, което предполага, че тя ще бъде бързо изградена.

В момента се изготвя инвестиционен проект от главния архитект на община Гърмен, очаква се разрешителното и от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район”, след което разрешението за строеж може да бъде издадено.

До момента най-голямата зала в общината беше тази на читалището, която обаче не е пригодена за спортни състезания.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *