Село в Югозапада с голям проблем! Линейките не стигат до болните, 20-тонни тирове рушат пътя

20-тонни тирове на дърводобивни фирми рушат пътя до кюстендилското Долно село, алармира кметският  наместник  Лозан Тасков. Той настоява комисия от три институции – РДГ, ЮЗДП, Областна управа, да се заеме с проблема на селото, в което живеят 60 човека.  „Миналата есен пътят беше основно подравнен, но след като започнаха да минават тежките камиони, го унищожиха, изхвърлиха баластрата. Образуваха се много дупки и сега в дъждовното време изобщо не може да се мине с лека кола, да не говорим за пеш. Дупките са напряко на пътя, който е с ширина 3 м, и няма къде да мине човек”, обясни Тасков.

Най-засегнатият участък е с дължина 200 метра, иначе цялото  трасе е близо километър.  Пътят е бетон, а после асфалт, който вече е изровен от тежката техника.  Дневно минават по 3-4 камиона. При положение че дърводобивните фирми рушат общински път, те трябва да бъдат санкционирани.

„В селото има болни хора, нито могат линейки да стигнат до тях, нито таксиметрови  коли”, притеснява се кметският наместник . „Има много самотно живеещи и болни хора, затова трябва пътищата да са проходими, за да се стига до тях.  Имаме фирми, които доставят хляб, мляко и други продукти. Те искат да се откажат да зареждат селото заради лошия път, казват ми: „Ако не се оправи пътят, сме дотук”, заяви Лозан Тасков.

Жалба, придружена с подписка от хората от Долно село,  е изпратена до институциите.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *