Селска манджа

Необходими продукти:

една голяма глава лук

8 пиперки / цветът е без значение /

един голям домат или два по-малки

една чаена лъжичка червен пипер

100 мл. слънчогледово олио

300 мл. прясно мляко

половин чаена лъжичка захар

една чаена лъжичка брашно за сгъстяване

сирене и сварени яйца за гарниране

сол на вкус

магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Изпечете и обелете пиперките. Отстранете дръжките и семенцата. Аз винаги правя това предварително. Преди печене. Нарежете ги на едро.

Обелете домата и го нарежете на кубчета. Не е нужно да се престаравате. Това е селска манджа.

Нарежете лука. Също не трябва да е най-ситно. Както се казва „да му прилича“.

Загрейте олиото и запържете нарязания лук за около минута.

Прибавете към него нарязаните пиперки и домат. Пържете около 4 – 5 минути. Вода не се слага. Те ще пуснат сок. Прибавете захарта.

След това прибавете прясното мляко и оставете гозбата да къкри още около пет, шест минути. Посолете на вкус. Към тази селска манджа се добавя и малко сирене така, че внимавайте със солта

Преди да отнемете ястието от котлона го сгъстете с брашното. За целта го размийте в малко вода и на струйка прибавете сместа към къкрещата селска манджа. След около минута е готова.

Нарежете сиренето и сварените яйца на малки кубчета. Гарнирайте всяка чиния с тях. Поръсете със ситно нарязан магданоз за свежест.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *