Селска мусака

Необходими продукти:

праз лук – 6 стръка

домати – 2 бр.

извара – 500 г.

кашкавал – 100 г.

зехтин – 3 с.л.

сол, черен пипер – на вкус

магданоз и копър – на вкус

брашно – 4 с.л.

прясно мляко – 1 ч.ч.

яйца – 2 бр.

Начин на приготвяне:

Празът и доматите се нарязват наситно и се задушават в зехтина. Прибавят се изварата и наситнените магданоз и копър. Посолява се, подправя се с черен пипер и всичко се изсипва в тава.

Брашното, млякото и яйцата се разбиват и с тях се заливат продуктите в тавата. Накрая мусаката се поръсва с настърган кашкавал и се запича за 20 мин. на 160 градуса.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *