НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешко месо – бутчета, крила и плешки (400 г) домашно месо
картофи – 6 – 7 бр.
моркови – 1 бр.
червен пипер – 1 бр.
лук – 1 глава
доматен сок – 200 мл.
фиде
сол
чубрица
черен пипер
девесил – пресен или сух
яйца – 2 бр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Слагаме месото да се вари в подсолена вода около 1 час и 20 минути – понеже използваме домашно месо, се налага по-дълго да го варим.
Едновременно с това в друга тенджера нарязваме картофите, моркова, лука и червения пипер на по-големи парчета и варим около 30 минути. Добавяме доматения сок при зеленчуците.
Месото вече е сварено – обезкостяваме го и го добавяме, прецеждаме бульона и го доливаме в тенджерата с зеленчуците. Като използваме пилешкия бульон ще имаме така характерния за селската супа по-жълт цвят – ще бъде и по-мазничка!
Овкусяваме със сол, чубрица и черен пипер – малко преди да изключим котлона, добавяме и девесила. Аз сложих сух, ако имате пресен ще стане по-вкусна и ароматна. Слагаме и фидето да се развари.
Накрая правим застройката, прибавяме я и селската ни пилешка супа е готова! Добър апетит!